Co budu zítra vařit?

Co budu zítra vařit?

Plánování jídel pro nádherný den

Je to tak, přátelé, že plánování jídla může být někdy opravdu náročné. Kolikrát se vám stalo, že jste přišli domů z práce a neměli jste tušení, co si dát k večeři? Jak jsem zjistil, nejsem v tom sám. Jedním z nejlepších řešení je mít jasno v tom, co budete jíst, než se vrátíte z práce. Vím, zní to jako nuda, ale opravdu vám to může zlepšit život. A víte co je na tomto ještě lepší? Hlavní složka jídla je již v lednici a vy jen čekáte, až skončíte s vařením.

Lea se mě často ptá: "Šimone, co budeme jíst zítra?". A já se jí snažím odpovědět tak, aby byla spokojená. Takže se tu dnes pokusím vypsat několik nápadů, které mě obvykle napadnou, když se mě na toto zeptá. Možná vám také pomůžou příště, když budete muset rozhodnout, co vařit zítra.

Krásný a výživný snídaně

Snídani považuji za nejdůležitější jídlo dne. Vždy mi dává energii na zbytek dne. Můj plán na zítřejší snídani? Eh, pojdme do toho. Moje osobní oblíbené je vařené vejce s celozrnným toustovým chlebem. Ale to není všechno. Na talíři ještě mívám zeleninu, domácí jogurt a mísu ovoce. Zní to příliš zdravě? Možná, ale vaše tělo vám bude vděčné za všechny ty vitamíny a minerály, které dostane. A co vy? Jakou snídani máte rádi?

Když se však zeptáte Lee, co by si dala k snídani, určitě by odpověděla: "Palačinky". Palačinky s ovocem a medem? Proč ne! Palačinky jsou vysoce variabilní a můžete je dělat s různou náplní, ať už je to ovoce, čokoláda, tvaroh nebo marmeláda.

Jednoduchý a rychlý oběd

Obědy bývají většinou pracovní. Ostrava je město plné pracovních příležitostí, a tak většina z nás dojíždí do práce a nemá moc času na přípravu oběda. Proto bych vám chtěl nabídnout několik rychlých a jednoduchých nápadů na obědy. Můj oblíbený recept je kuřecí prsa s rýží a zeleninou. To vše za 30 minut. Výhodou tohoto jídla je, že je to velmi vyvážené a můžete ho okořenit podle svého vkusu. Lea miluje Indickou kuchyni, takže často přidávám kari a kurkumu.

A co takhle těstoviny? Těstoviny s pestem a olivami jsou také velmi rychlým a jednoduchým jídlem. Není nic lepšího než aroma čerstvé bazalky a cedrových oříšků, které se mísí s olivovým olejem a parmezánem. A pokud máte rádi česnek, nemusíte ho šetřit. Toto jídlo miluje česnek.

Večeře - čas na experimentování

Večeře je čas, kdy se v kuchyni opravdu vyřádím. Mám tendenci experimentovat s různými kuchyněmi a recepty. Má oblíbená je asi Mexický Tacos. Tacos je jednoduché, výživné a můžete ho naplnit v podstatě čímkoli. Moje oblíbená kombinace je hovězí maso, fazole, avokádo, rajčata a sýr. A samozřejmě, nesmí chybět trocha chilli, pro ty, kdo mají rádi pikantní.

Lea, na druhou stranu, miluje Asijskou kuchyni. Takže často připravuji Pho, tradiční Vietnamskou polévku z hovězího vývaru, rýžových nudlí a mnoha druhů zeleniny a bylinek. Je to nejen chutné, ale také velmi zdravé. A pro nás je to také způsob, jak si připomenout naše cesty po Asii.

Nezapomeňte na zdravé svačiny

Může se zdát, že svačiny nejsou tak důležité jako hlavní jídla, ale mohu vás ujistit, že tomu tak není. Když mě přepadne hlad mezi obědem a večeří, snažím se sáhnout po zdravých možnostech. Ořechy, sušené ovoce, jogurt nebo třeba mrkev jsou skvělé volby. A pokud mám chuť na něco sladkého, rád si připravím smoothie. Existuje tolik možností jak si připravit smoothie, že se s nimi nikdy neomrzíte. A nejenže jsou chutné, ale také jsou plné vitamínů a antioxidantů.

Nevím, jak je to u vás, ale Lea miluje tyčinky. Tyčinky ze sušeného ovoce a ořechů, tyčinky s čokoládou, tyčinky s jogurtem. Existuje tolik druhů tyčinek, že si každý najde svou oblíbenou. A nejlepší na tom je, že je můžete připravit sami doma.

Závěrečné tipy a triky pro úspěšné vaření

Nyní, když máte nějaké nápady na to, co vařit zítra, chtěl bych se s vámi podělit o několik tipů a triků, které mi pomáhají při vaření. První tip je: Plánujte dopředu. Máte-li jasno v tom, co budete vařit, můžete si předem připravit všechny potřebné suroviny.

Můj druhý tip je: Nebojte se experimentovat. Vaření je jako výtvarné umění. Můžete vytvářet své vlastní recepty a přidávat suroviny podle své chuti. Vy sami jste těmi nejlepšími kritiky svých jídel.

Na závěr bych rád dodal: Vaření je zábava. Je to čas, kdy můžete zapomenout na své starosti a věnovat se něčemu, co vám dělá radost. Až příště budete v kuchyni, uvolněte se, dýchejte a užívejte si to.

Na zdraví, Šimon.

Šimon Strakoš

Jako expert na gastronomii jsem se celý život věnoval zkoumání a pochopení všeho, co se týče chutí a receptů. Vztah k psaní mi umožňuje sdílet své znalosti a vášeň pro vaření s ostatními. Pracuji jako šéfkuchař v nenápadné, ale útulné restauraci v Ostravě, kde se každodenně věnuji přípravě kreativních pokrmů. Nejraději tvořím inovativní recepty, které inspirují ostatní k objevování nových chutí.

Související příspěvky

Tyto příspěvky se vám mohou také líbit

Kreativní a originální občerstvení pro každou příležitost

Chutné večeře bez masa: Recepty plné chuti a jednoduché přípravy

Napsat komentář

© 2024. Všechna práva vyhrazena.