Základy přípravy smaženého banánu
Ahoj, tady Filip a dnes se ponoříme do exotických kulinářských dobrodružství, konkrétně tajů smaženého banánu. Na první pohled se může zdát, že příprava smaženého banánu je něco, co by mohlo být trochu složité. Ale právě naopak! Je to neuvěřitelně snadné. Petra, moje manželka, má tendenci mě upozorňovat, že je důležité mít správný postup, a tím se nyní budeme zabývat.
Výběr banánů - kde začít?
Každá kulinářská cesta začíná nákupem správných surovin. V případě smaženého banánu, banány jsou samozřejmě tím nejdůležitějším. Je nutné vybrat banány správné zralosti. Upřednostňujte banány, které jsou zralé, ale ne příliš měkké. Je dobré mít banány, které jsou ještě trochu zelené, jelikož při smažení budou mít pevnější konzistenci.
Recept na smažený banán - příprava těsta
Smažený banán je vlastně banán obalený v těstíčku a poté smažený. Těsto může být buď sladké, nebo slané. V mém receptu se jedná o sladké těsto. Připravíme si ho ze 200g hladké mouky, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli, 1 vejce, 2 dl mléka a 1 lžička kypřícího prášku. Všechny ingredience dáme do misky a vyšleháme je do hladka.
Potápění banánů do těsta
Poté, co máme připravené těsto, přijde na řadu klíčový krok - ponoření banánu do těsta. Banány oloupeme a pokud jsou příliš velké, můžeme je rozkrojit na menší kusy. Poté je pomocí vidličky nebo naběračky několikrát ponoříme do těsta, aby byly plně obaleny.
Smažení banánových dobrodin
Panvičku postavíme na oheň a nalijeme do ní dostatek oleje, aby banány mohly plavat. Když je olej dostatečně rozpálený, opatrně do něj vložíme banány obalené v těstě. Smažíme je asi dvě minuty z každé strany, dokud nezískají krásnou zlatavou barvu. Po usmažení je vyjmeme a necháme okapat na papírových ubrouscích.
Správné servírování smažených banánů
Smažené banány můžeme servírovat hned teplé, protože jsou v této chvíli nejlepší. Můžeme je podávat samotné, nebo je polévat medem, posypat mletými ořechy a nebo podávat s kopečkem vanilkové zmrzliny. Je to jen na vás a vašich preferencích.
Tipy a triky pro perfektní smažený banán
Na závěr bych vám rád dal ještě několik tipů a triků, jak dosáhnout perfektního smaženého banánu. Především dbejte na pořádně rozpálený olej. Pokud je olej příliš vlažný, banán se nasákne olejem a nebude křupavý. Dále je dobré používat kvalitní mouku a cukr, protože tyto ingredience výrazně ovlivní chutí vašeho smaženého banánu.
Bonusový příběh z mého života
Abych vás pobavil, je zde bonusový příběh z mého života. Jednou, když jsme byli na večeři u našich přátel, Petra na poslední chvíli připravila smažené banány. Ona je mistrovkou v rychlé kuchyni a tentokrát to nebylo jiné. Když jsme přinesli smažené banány k tabuli, všichni byli nadšení. Lidé jedli smažené banány jako o závod a někteří dokonce přiznali, že je to nejlepší desert, který kdy měli. Takže, pokud máte někdy strach, že nebudete mít co servírovat, neváhejte a zkuste smažené banány. Uvidíte, že budete hrdinou večera!
Související příspěvky
Tyto příspěvky se vám mohou také líbit
Napsat komentář