Jak udělat banánové palačinky?

Jak udělat banánové palačinky?

Základní suroviny pro banánové palačinky

Je těžké odolat sladké chuti banánových palačinek. Základem pro jejich přípravu je samozřejmě banán, mouka a vajíčko. Banán dává palačinkám příjemnou sladkost a zvláštní vůni, kterou milují malí i velcí. Jednou jsem se pokusil udělat palačinky ze zelených banánů, ale nebylo to to pravé. Doporučuji jen zralé banány, které mají tu nejsladší chuť. Mouka je tu hlavně pro konzistenci, ale víte, že můžete použít také bezlepkovou mouku, pokud má někdo v rodině celiakii nebo stravuje bez lepku? A vajíčko? To je tajný ingrediencí, který palačinky drží pohromadě. Bez něj by to bylo jako palačinka bez Petra. Prostě to nejde.

Best picked TIP for tastier banana pancakes

Jednou mi Petra prozradila tajný tip na ještě lepší chutné banánové palačinky. Pokud banánové palačinky milujete, tak vás tento tip určitě potěší. Místo toho, abyste banány jen rozmačkali, dejte je do mixéru a vytvořte z nich pěnu. Samozřejmě, musíte to udělat správně. Banány by měly být velmi zralé a měkké. Tímto způsobem se lépe promíchávají s dalšími surovinami a výsledek je jedinečně jemný a nadýchaný. Viktora od té doby banánové palačinky miluje ještě více. Ať už se dívá na oblíbené kreslené filmy nebo hraje s pejskem Maxem, vždycky se těší na ty nejlepší banánové palačinky.

Postup přípravy banánových palačinek

Potvrzuji, že příprava banánových palačinek je opravdu jednoduchá. Postup je téměř stejný jako u těch klasických. Nejdříve si připravíme suroviny a pak začneme s přípravou těsta. Mouku, vajíčko a rozmačkaný banán smícháme dohromady do hladkého těsta. Ale vězte, že směs musí být opravdu hladká. Jakýkoli kus banánu v těstě by mohl způsobit problém při opečení. Zpomalením při míchání docílíte lepší struktury těsta a tím i lepších palačinek. Jedna věc, kterou jsem od Petra naučil, je, že pokud máte trochu času, nechte těsto odpočívat. To pomáhá mouce se správně rozvinout a palačinky budou ještě lepší. Dalším krokem je pečení. Já obvykle používám pánvičku s nepřilnavým povrchem, aby se mi palačinky náhodou nepřipálily. Martin, můj kamarád kuchař, mi jednou řekl, že ideální teplota pro pečení palačinek je přesně 180 stupňů. To je ale těžké dosáhnout na pánvičce, takže já používám prostý očkový odhad.

Dressing up the pancakes

Teď nastává ta nejlepší část. Oáza pro chuťové pohárky. Banánové palačinky si můžete servírovat prakticky s čímkoli. Já osobně preferuji javorový sirup. Ten je přímo dokonalý. Ale rád experimentuji a někdy si na palačinky dám malinovou marmeládu nebo čokoládový krém. Viktor má rád krupicový cukr. Je to takový jeho rituál. Banánovou palačinku si nejdříve posype krupicovým cukrem a pak ji pomalu svačinka. A Petra? Ta má ráda jogurt s medem. Toto je ta chvíle, kdy se naše rodinná tradice stává skutečností. Všichni máme své oblíbené varianty a to je také důvod, proč milujeme banánové palačinky.

Tips for preserving pancakes

Jedna z věcí, kterou jsem se naučil při pečení banánových palačinek, je, že je lepší je péct po menších dávkách. Já jsem totiž ten typ člověka, který si rád dopřeje banánové palačinky i o pár dní později. Ale abyste je mohli skladovat, je důležité je udržet v chladu, ideálně v chladničce. Viktor vždy křičí, když vidí, že jsem zase napekl víc než bylo potřeba. Pes Max mi sice rád pomáhá jíst zbytky, ale je důležité si uvědomit, že banány nejsou pro psy nejvhodnější, i když je mají rádi.

Proč je banánový palačinka naše oblíbená?

Láska k banánovým palačinkám se u nás v rodině předává z generace na generaci. Když jsem byl malý, moje babička mi vždy v neděli ráno napekla tabulkovou verzi. Byly to nejlepší banánové palačinky, jaké jsem kdy jedl. Teď se snažím tuto tradici předává dále a peču je Viktorovi. Je to takový náš malý rodinný rituál. Myslím, že to je část důvodu, proč milujeme banánové palačinky. Ale samozřejmě nejlepší na nich je ta unikátní chuť. Banán a mouka se skvěle doplňují, vytváří jedinečnou a bohatou chuťovou kombinaci. A pokud přidáte trochu skořice, nebo možná javorový sirup, banánové palačinky se stávají neodolatelnými. Takže ať už pečete pro děti nebo pro sebe, banánové palačinky jsou vždy skvělou volbou.

Filip Škvára

Jsem profesionál v oblasti gastronomie a výživy. Můj obrovský zájem o vaření mi pomohl vytvořit několik úspěšných receptů, které jsem publikoval v různých kulinářských časopisech a na blogu. Rád experimentuji s různými surovinami a stylmi vaření, abych vytvořil jedinečné a lahodné pokrmy. Rád se dělím o své znalosti a vášeň pro vaření s ostatními.

Související příspěvky

Tyto příspěvky se vám mohou také líbit

Jak se dělá játrová omáčka?

Jak správně vařit jablko? Průvodce vařením jablek se vším všudy

Napsat komentář

© 2024. Všechna práva vyhrazena.