Co uvařit k obědu TOP recepty?

Co uvařit k obědu TOP recepty?

Tradice s moderním twistem

Každý z nás zná ten pocit, kdy jste doma a říkáte si: "Co bych si dala k obědu?". No, já mám na tuto otázku hned několik nápadů! A dnes bych chtěla podělit se o některé z nich s vámi, moji milí čtenáři. Ať už jste ve světě kulinářství nebojácní dobrodruzi nebo se držíte tradičních hodnot, věřím, že vám moje recepty osladí den.

Gurmánské cestoviny

Pro začátek mi dovolte představit jedno z mých nejoblíbenějších jídel - gurmánské cestoviny. Jsou perfektní rekreativní jídlo plné chutí, které uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Má milovaná Kristýna, která je momentálně na střední škole, je mimořádně nadšená z tohoto receptu, a to nejen proto, že je to jednoduché a rychlé, ale také proto, že výsledek je naprosto vynikající. Celý recept vychází z klasického těstovinového jídla, ale přidávám k němu svůj speciální touch, který ho činí neodolatelným.

Výživná quiche

Naše rodina miluje quiche! Toto velmi oblíbené jídlo z Francie je naprosto ideální k obědu. Mám na mysli pravou quiche, tu tučnou a výživnou, do které si občas zahrabu a přidám nějaké to extra povyražení. Najednou se vám do té prosté chlebové těsta dostane trochu šunky, sýru, špenátu, sladkých paprik, rajčat a dalších skvělých ingrediencí. Děti milují těsto a já zas miluju tuto lehkou formu kreativity. Koneckonců kdo řekl, že kuchyně nemůže být ateliérem?

Vychytaný guláš

Guláš je klasické české jídlo, které patří mezi moje absolutní favority. Tradičně se připravuje z hovězího masa, cibule, papriky, česneku a samozřejmě klasických českých koření. Lze ho ale připravit i z vepřového, bůvolího nebo jeleního masa a každé z těchto variant má své jedinečné kouzlo. Můj dvacetiletý našpulatý Viktor má na guláš extra slabost - stále říká, že je to jediné klasické jídlo, které by si dal i na svatbě!

Sladký závěr: Jablečný koláč

Teď se dostáváme k mému nejoblíbenějšímu bodu - dezertu! Moc dobře vím, že po výborném obědě je těžké přemýšlet o dalších porcích jídla, ale co takhle sklenku čerstvého čaje a kousek voňavého jablečného koláče? No řekněte sami, není to úplně neodolatelná představa? Tento recept je v rodině generace a vždy, když ho připravuji, cítím nostalgie a vzpomínání na staré časy.

Všechny tyto recepty jsou základním kamenem naší rodinné kuchyně a já doufám, že najdete stejné nadšení pro ně, jaké máme my. A pamatujte, jídlo je nejen základní potřebou, ale také způsob, jak sdílet radost s rodinou a přáteli. Takže dobré vaření a dobrou chuť!

Jana Vokurková

Jsem expertka na gastronomii se specializací na českou kuchyni. Mám ráda vytváření originálních receptů a postupů vaření. Kromě své práce jako šéfkuchařka v přední olomoucké restauraci, jsem také autorka několika kuchařských knih. Psaní o receptech a vaření je moje velké vášně a koníček, kterým se zabývám ve svém volném čase. Mým cílem je sdílet svou lásku k jídlu a vaření s lidmi po celém světě.

Související příspěvky

Tyto příspěvky se vám mohou také líbit

Nápady na levné a chutné obědy: Jak vařit úsporně a kreativně

Jak se jmenují duté špagety?

Napsat komentář

© 2024. Všechna práva vyhrazena.